Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meggyes muffin

2010.12.12

sf19-2039.jpg

Hozzávalók:
kb. 22 darabhoz:
2 dl kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg sütőmargarin
2 egész tojás
0,5 dl tej
3 dl liszt
1 kiskanál sütőpor
44 szem magozott megy (jól lecsöpögtetett befőtt is jó)
 

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű margarint keverjük habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport, majd a tejjel felváltva a masszához adjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a muffin sütőformákba papírt teszünk, vagy kikenjük vékonyan margarinnal, és kicsit belisztezzük. Minden formába 2-2 szem meggyet teszünk, majd rászedjük a jól kikevert tésztát, és kb. 20 perc alatt megsütjük őket.